DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Актуальні питання медицини і біології (2017) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13433
|
Назва: | Механізми розвитку, шляхи запобігання та лікування гастроезофагельної рефлюксної хвороби |
Автори: | Чуйко, А,Ю. Поліщук, Т.В. |
Ключові слова: | гастроезофагеальна рефлюксна хвороба рефлюкс фіброезофагоскопія захворювання кишкового тракту печія |
Дата публікації: | 2017 |
Короткий огляд (реферат): | Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба — захворювання, що має
хронічний характер, яке прогресує в результаті надходження в стравохід таких продуктів вмісту шлунка, як пепсин, соляна кислота, жовчні кислоти. Надхождення або рефлюкс кислотних продуктів викликає головний симптом — печію. Причини цього захворювання найрізноманітніші, наприклад: при надходженні великої кількості лужного компонента слини; при ослабленому захисту слизової; порушеною функцією НПС, обумовленої курінням,
алкоголем; стравохідному кліренсі, обумовленим так само алкоголем,
кавою і тривалим перебуванням в положенні лежачи; діафрагмальной
грижі; підвищенні спонтанних реакцій НПС; зниженні базального тонусу; рефлюксі жовчі; підвищенні внутрішньошлункового тиску (при переїданні, ожирінні). |
Опис: | Чуйко А. Ю. Механізми розвитку, шляхи запобігання та лікування гастроезофагельної рефлюксної хвороби / А. Ю. Чуйко, Т. В. Поліщук // Актуальні питання медицини і біології. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Пилипенка С.В. — Полтава: Астрая, 2017. – С. 83-84. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13433 |
Розташовується у зібраннях: | Актуальні питання медицини і біології (2017)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|