DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Актуальні питання медицини і біології (2017) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13367

Назва: Динаміка покахників гуморальної ланки імунітету у дітей з ротавірусною інфекцією на фоні призначення пробіотичного препарату (Bacillus clausii)
Автори: Сміян, О.І.
Сміян-Горбунова, К.О.
Бинда, Т.П.
Січненко, П.І.
Ключові слова: ротавірусна інфекція
імунітет у дитини
імунітет
дитина
Дата публікації: 2017
Короткий огляд (реферат): Згідно даних ВООЗ щорічно у світі реєструється до 125 млн. випадків ротавірусної інфекції (РВІ). Летальність цього захворювання становить 600-900 тис., що складає близько чверті хворих на діарею. Частіше ротавірус вражає дітей віком до двох років. Метою дослідження було вивчити динаміку гуморальної ланки імунної системи у дітей з ротавірусною інфекцією. Матеріали та методи досліджень. Нами було обстежено 35 дітей, хворих на ротавірусну інфекцію віком від 4-х місяців до 5 років. Групу контролю склала 21 практично здорова дитина репрезентативна за віком та статтю. Визначення показників гуморальної ланки проводилися на початку госпіталізації (на 1–2 день) та в періоді реконвалесценції (6-7 день), шляхом вивчення Ig G, Ig М, Ig А в сироватці крові, за допомогою радіальної імунодифузії в агарі за методом Mancini G. Усім пацієнтам було додано до стандартного лікування пробіотичний препарат, що містить Bacillus clausii 2 млрд.
Опис: Сміян О. І. Динаміка показників гуморальної ланки імунітету у дітей з ротавірусною інфекцією на фоні призначення пробіотичного препарату (Bacillus clausii) / О. І. Сміян, К. О. Сміян-Горбунова, Т. П. Бинда, П. І. Січненко // Актуальні питання медицини і біології. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Пилипенка С.В. — Полтава: Астрая, 2017. – С. 36.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13367
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання медицини і біології (2017)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
25.pdf180,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок