DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2016) >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13316
|
Название: | Вплив генетично модифікованих організмів на організм людини |
Авторы: | Перепилиця, Ю. Корчан, Н.О. |
Ключевые слова: | генетично модифіковані організми гм-продукти генетично модифіковані продукти ГМО організм людини здоров’я |
Issue Date: | 2016 |
Краткий осмотр (реферат): | Будь-які продукти, що з'являються в нашій тарілці легко можуть виявитися генетично модифікованими. Суперечки про шкідливість чи нешкідливість модифікованої їжі йдуть і, напевно, будуть тривати ще багато років. Створена, для вивчення цього питання, організація при Європейському союзі. Вона беззастережно винесла вердикт про повну нешкідливість трансгенних продуктів для вживання у якості страв людиною. У країнах
СНД загальна точка зору на цю проблему не вироблена, а ось трансгенні
продукти завозяться в неконтрольованих кількостях. В наш час, одною з
основних позицій, що вказує на шкідливість ГМ-продуктів, полягає в тому,
що мікроорганізми які населяють травний тракт людини можуть вибирати
сторонні гени і впроваджувати їх у себе. Так після, методу підселення,
гени мають можливість функціонувати в інших організмах. Яким може бути
їхній вплив на організм людини? |
Описание: | Перепилиця Ю. Вплив генетично модифікованих організмів на організм людини / Ю. Перепилиця, Н. О. Корчан // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. — Полтава: Астрая, 2016. — С. 199-200. |
URI: | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13316 |
Appears in Collections: | Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2016)
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|