DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2016) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13286
|
Назва: | Чорнобильський досвід: забруднення продовольчих товарів і лісових продуктів 137Cs та 90Sr |
Автори: | Джурка, Г.Ф. Рябика, М.М. |
Ключові слова: | Чорнобиль забруднення довкілля Cesium-137 Цезій-137 забруднення продуктів харчування Чорнобильська катастрофа опромінення |
Дата публікації: | 2016 |
Короткий огляд (реферат): | Техногенна аварія на Чорнобильській АЕС тридцятирічної давнини
сприяла масовому забрудненню радіонуклідами значних територій України, а також терен прилеглих сусідніх держав. Ураження об’єктів навколишнього природного середовища у межах проектованого Чорнобильського
радіологічного біосферного заповідника відбувається під дією
Цезію-137 (137Cs) та Стронцію-90 (90Sr) — одних із головних компонентів
радіоактивного забруднення біосфери. |
Опис: | Джурка Г. Ф. Чорнобильський досвід: забруднення продовольчих товарів і лісових продуктів 137Cs та 90Sr / Г. Ф. Джурка, М. М. Рябика // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. — Полтава: Астрая, 2016. — С. 123-126. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13286 |
Розташовується у зібраннях: | Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2016)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|