DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2016) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13278

Назва: Агробіологічні особливості вирощування буряка столового
Автори: Троян, В.В.
Ключові слова: буряк
буряк столовий
вирощування буряка столового
вирощування буряка
збирання врожаю
збирання буряка
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): Буряк столовий був відомий ще древнім грекам і римлянам. На території нашої країни він поширився в 11-16 ст. і в даний час займає близько 6% всієї площі овочевих культур. Обробляють його повсюдно. Буряк столовий використовують для приготування вінегретів, салатів, гарнірів, борщів, маринадів та багатьох інших страв. Коренеплоди консервують, маринують, сушать. Велике значення буряків обумовлено наявністю в ньому цукрів, вітамінів, ферментів, що сприяють кращому травленню. Вирощування столового буряка, як і інших овочевих культур має свої особливості. Насіння буряків за оптимальних умов проростає протягом 5-8 днів. Одночасно з кореневою системою формується листова розетка, причому значно швидше, ніж у моркві. Вегетаційний період найбільш скоростиглих сортів буряка столового 75-80 днів, пізньостиглих — 150-200 днів. Буряк — холодостійка рослина, але більш вимоглива до тепла, ніж інші коренеплідні рослини. Насіння починає проростати при 5-6 С, оптимальна температура проростання 25 °С.
Опис: Троян В. В. Агробіологічні особливості вирощування буряка столового / В. В. Троян // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. — Полтава: Астрая, 2016. — С. 109-110.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13278
Розташовується у зібраннях:Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2016)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
45.pdf129,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок