DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2016) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13208

Назва: Урегулювання проблеми з трутовими грибами - запорука здоров'я деревних насаджень на території с.Божківське (Полтавська область)
Автори: Васюкова, Н.М.
Ключові слова: Божківське НВК
деревні насадження
трутові гриби
штучні біоценози
біологічний гурток
біологічний гурток "Екос"
парк
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): Серед різноманіття живих організмів, що населяють різні біоценози земної кулі, важливе місце займають гриби, яких нараховується в теперішній час близько 70 тисяч видів і які зустрічаються у всіх середовищах існування: у ґрунті і воді, у повітрі і фітосфері. Серед грибів за спосособом живлення виділяють сапротрофи та паразити зі значною групою трутових грибів. Коли йдеться про паразитичні гриби природних екосистем, то акцентується на їх екологічних функціях, як регуляторів чисельності тих рослинних деревних організмів, на яких вони оселюються (як правило, хворих та ушкоджених). Однак, у штучних деревних насадженнях паразитичні трутовики виконують негативну функцію, вражаючи, а інколи й знищуючи їх. Представленість трутових грибів в штучних біоценозах та їх вплив на деревні насадження на території с. Божківського Полтавського району Полтавської області учні Божківського НВК вивчають упродовж останніх років.
Опис: Васюкова Н. М. Урегулювання проблеми з трутовими грибами - запорука здоров'я деревних насаджень на території с.Божківське (Полтавська область) / Н. М. Васюкова // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. — Полтава: Астрая, 2016. — С. 53-54.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13208
Розташовується у зібраннях:Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2016)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
22.pdf125,72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок