DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13069
|
Назва: | Дослідження антилізоцимної активності ешерихій і сальмонел |
Автори: | Яненко, В.М. Оксамитний, В.М. Яненко, У.М. Синицин, В.А. Сорокіна, Н.Г. |
Ключові слова: | ешерихія сальмонела Salmonella мікроорганізми Echerichia coli лізоцим |
Дата публікації: | 2016 |
Короткий огляд (реферат): | Мікроорганізми виду Salmonella та Echerichia coli є чинниками харчових токсикоінфекцій, тому потребують всебічного дослідження їх патогенних властивостей, а також пошуку методів їх виявлення і диференціації. Однією з суттєвих ознак патогенності та здатності до персистенції патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів у макроорганізмі є продукція бактеріями субстанцій, що інактивують фактори і механізми неспецифічного протиінфекційного захисту: лізоциму, комплементу, інтерферону, а також специфічного захисту — імуноглобулінів тощо. Наявність у бактерій таких властивостей як антилізоцимна активність (АЛА) забезпечує їм селективні переваги росту і розмноження в живому організмі. |
Опис: | Яненко В. М. Дослідження антилізоцимної активності ешерихій і сальмонел / В. М. Яненко, В. М. Оксамитний, У. М. Яненко, В. А. Синицин, Н. Г. Сорокіна // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2016. - С. 174-177. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13069 |
Розташовується у зібраннях: | Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|