DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13041

Назва: Вплив ксенобіотиків продуктів харчування на стан сапрофітної мікрофлори кишківника
Автори: Почерняєва, В.Ф.
Васько, М.Ю.
Ключові слова: ксенобіотики
продукти харчування
мікрофлора кишківника
кишкова мікрофлора
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): Як показують дослідження вчених, 70% імунітету зосереджено в кишківнику і забезпечується його лімфоїдною (імунокомпетентною) тканиною та сапрофітною мікрофлорою. 25% слизової оболонки кишківника складається з імунологічно активної тканини, а кожен її метр містить близько 1010 лімфоцитів. Мікрофлора кишківника надзвичайно чутлива до дії чужорідних хімічних сполук, зокрема ксенобіотиків продуктів харчування, до яких відносяться консерванти, барвники, ароматизатори тощо. Ці речовини порушують оптимальне середовище існування мікрофлори та її функціональну активність. Останнім часом в Україні підвищилась захворюваність на імунозалежні вірусні інфекції, зокрема грип та гострі респіраторні інфекції. Слід зазначити, що причин зниження активності імунної системи досить багато: нейро-емоційна напруга, стреси, дія фізичних чинників (електромагнітне поле, іонізуюче та сонячне опромінення), відсутність у продуктах харчування компонентів для синтезу імунних тіл, тощо. Численними клінічними дослідженнями було показано, що пробіотики, які створюють умови для функціонування сапрофітної мікрофлори, підвищують активність імунної системи незалежно від того, що стало причиною імунодефіциту.
Опис: Почерняєва В. Ф. Вплив ксенобіотиків продуктів харчування на стан сапрофітної мікрофлори кишківника / В. Ф. Почерняєва, М. Ю. Васько // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2016. - С. 109-111.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13041
Розташовується у зібраннях:Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
38.pdf198,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок