DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13016

Назва: Значення жирнокислотного складу найдовшого м'яза спини свиней великої білої породи у харчуванні
Автори: Канюка, О.Ю.
Ключові слова: свиня
породи свиней
вирощування свині
порода свині велика біла
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): М’язова тканина — м'ясо, основний продукт харчування людини тваринного походження, якість якого безпосередньо впливає на здоров’я людини. При комплексному оцінюванні якості м’ясної продукції суттєва увага приділяється оцінці найдовшого м’яза спини тварин. Жир свиней є джерелом незамінних поліненасичених жирних кислот (лінолева, ліноленова, арахідонова), які не синтезуються в організмі людини, їх часто об’єднують в групу вітамінів F. З розвитком промислових технологій виробництва свинини, які характеризуються поточністю, ритмічністю виробництва, механізацією та автоматизацією, виникає потреба вивчення складових м’язової тканини свиней — кількісного та якісного складу жирних кислот внутрішньом’язового жиру найдовшого м’яза спини. Матеріали та методи. Експеримент було проведено в умовах промислового підприємства «Таврійський бекон» ЗАТ «Фридом Фарм Бекон». Забій свиней (кастрати) великої білої породи проводили по досягненні ними живої маси до 95-110 кг.
Опис: Канюка О. Ю. Значення жирнокислотного складу найдовшого м'яза спини свиней великої білої породи у харчуванні / О. Ю. Канюка // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2016. - С. 41-42.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13016
Розташовується у зібраннях:Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
15.pdf194,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок