DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13015
|
Назва: | Лікувальні властивості бджолиного маточного молочка |
Автори: | Закалюжний, В.М. |
Ключові слова: | маточне молочко бджоли бджолине маточне молочко бджільництво |
Дата публікації: | 2016 |
Короткий огляд (реферат): | Маточне молочко — секрет слинних залоз робочих бджіл, яким вони вигодовують переважно личинок бджолиних маток. Склад маточного молочка залежить від того, пилком яких рослин живляться бджоли. У
висушеному маточному молочці — 58 % білка, 5-18 % жиру, близько 26 % цукру, багато мінеральних солей, вітамінів та інших біологічно активних речовин. Маточне молочко входить в склад медичного препарату Апілак та багатьох парфумерних і косметичних речовин. Маточне молочко, на відміну від інших продуктів бджільництва,
має найменшу стійкістю до впливу зовнішніх факторів. При порушенні умов зберігання і виготовлення, корисні властивості маточного молочка втрачаються і воно не приносить користі. Найбільш ефективним способом застосування маточного молочка, є сублінгвальний спосіб. Коли молочко
використовують пероральним способом, під впливом шлункового соку, воно руйнується. |
Опис: | Закалюжний В. М. Лікувальні властивості бджолиного маточного молочка / В. М. Закалюжний // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2016. - С. 39-41. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13015 |
Розташовується у зібраннях: | Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|