DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13015

Назва: Лікувальні властивості бджолиного маточного молочка
Автори: Закалюжний, В.М.
Ключові слова: маточне молочко
бджоли
бджолине маточне молочко
бджільництво
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): Маточне молочко — секрет слинних залоз робочих бджіл, яким вони вигодовують переважно личинок бджолиних маток. Склад маточного молочка залежить від того, пилком яких рослин живляться бджоли. У висушеному маточному молочці — 58 % білка, 5-18 % жиру, близько 26 % цукру, багато мінеральних солей, вітамінів та інших біологічно активних речовин. Маточне молочко входить в склад медичного препарату Апілак та багатьох парфумерних і косметичних речовин. Маточне молочко, на відміну від інших продуктів бджільництва, має найменшу стійкістю до впливу зовнішніх факторів. При порушенні умов зберігання і виготовлення, корисні властивості маточного молочка втрачаються і воно не приносить користі. Найбільш ефективним способом застосування маточного молочка, є сублінгвальний спосіб. Коли молочко використовують пероральним способом, під впливом шлункового соку, воно руйнується.
Опис: Закалюжний В. М. Лікувальні властивості бджолиного маточного молочка / В. М. Закалюжний // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2016. - С. 39-41.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13015
Розташовується у зібраннях:Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
14.pdf198,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок