|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2015) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12936
|
Назва: | Продукти харчування як природний фактор впливу на здоров'я людини |
Автори: | Ковтун, М.Г. |
Ключові слова: | здоров'я здоров'я людини продукти харчування мікронутрієнти макронутрієнти біологічно активні речовини |
Дата публікації: | 2015 |
Короткий огляд (реферат): | Перський учений XI століття Авіценна в «Кано́ні лі́карської нау́ки» першим звернув увагу на те, що харчові продукти можуть бути ліками. У ХХІ столітті, не дивлячись на те, що сучасні магазини
сповнені різноманітними продуктами, сучасні люди не отримують достатню кількість багатьох вітамінів і мінералів. На жаль, віддають перевагу
продуктам, що перенасичені цукром, і енергетичним напоям, абсолютно
ігноруючи такі корисні продукти, як горіхи, морепродукти і необроблене
зерно, наприклад. Тому актуальними стали невідомі раніше «біологічно
активні добавки до їжі» (БАД), знайомі практично кожному, і переважна
більшість населення в тому чи іншому вигляді використовує їх з метою
оздоровлення. Звичайно, сучасним медичним фахівцям, вихованим у дусі традиційної дієтології, буде не так просто зрозуміти значення таких термінів, як «лікарська їжа» або «біологічно активні речовини їжі». Справа в тому, що класична дієтологія, яка практично зупинилася в своєму розвитку, значною мірою у зв'язку з бурхливим розвитком фармакології, досі оперує в основному такими поняттями, як: білки, жири і вуглеводи як структурні і калорієгенні компоненти їжі; |
Опис: | Ковтун М. Г. Продукти харчування як природний фактор впливу на здоров'я людини / М. Г. Ковтун // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2015. – С. 103-106. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12936 |
Розташовується у зібраннях: | Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2015)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|