DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2015) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12936

Назва: Продукти харчування як природний фактор впливу на здоров'я людини
Автори: Ковтун, М.Г.
Ключові слова: здоров'я
здоров'я людини
продукти харчування
мікронутрієнти
макронутрієнти
біологічно активні речовини
Дата публікації: 2015
Короткий огляд (реферат): Перський учений XI століття Авіценна в «Кано́ні лі́карської нау́ки» першим звернув увагу на те, що харчові продукти можуть бути ліками. У ХХІ столітті, не дивлячись на те, що сучасні магазини сповнені різноманітними продуктами, сучасні люди не отримують достатню кількість багатьох вітамінів і мінералів. На жаль, віддають перевагу продуктам, що перенасичені цукром, і енергетичним напоям, абсолютно ігноруючи такі корисні продукти, як горіхи, морепродукти і необроблене зерно, наприклад. Тому актуальними стали невідомі раніше «біологічно активні добавки до їжі» (БАД), знайомі практично кожному, і переважна більшість населення в тому чи іншому вигляді використовує їх з метою оздоровлення. Звичайно, сучасним медичним фахівцям, вихованим у дусі традиційної дієтології, буде не так просто зрозуміти значення таких термінів, як «лікарська їжа» або «біологічно активні речовини їжі». Справа в тому, що класична дієтологія, яка практично зупинилася в своєму розвитку, значною мірою у зв'язку з бурхливим розвитком фармакології, досі оперує в основному такими поняттями, як: білки, жири і вуглеводи як структурні і калорієгенні компоненти їжі;
Опис: Ковтун М. Г. Продукти харчування як природний фактор впливу на здоров'я людини / М. Г. Ковтун // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2015. – С. 103-106.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12936
Розташовується у зібраннях:Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2015)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
45.pdf133,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок