DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2015) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12892
|
Назва: | Оцінювання кореннеплодів сортів та селекційних номерів цикорію коренеплідного за хімічним складом |
Автори: | Миколайко, В.П. |
Ключові слова: | цикорій цикорій коренеплідний інулін Уманська дослідно-селекційна станція селекційні роботи |
Дата публікації: | 2015 |
Короткий огляд (реферат): | Однією з основних умов, від якої залежить успіх селекції цикорію коренеплідного є наявність різноманітного вихідного матеріалу, що має комплекс важливих господарсько-цінних ознак та ступінь їх вивченості. У процесі створення вихідного матеріалу, окрім урожаю коренеплодів враховується вміст сухих речовин і інуліну, насиченість яких залежить від
походження генотипу. Цикорій коренеплідний (Cichorium intybus L. var.sativum Lam) —
цінна харчова, технічна та лікарська рослина. Коренеплоди і листя рослин цикорію містять корисні речовини: білок, цукор, каротин, вітаміни
групи В, аскорбінову кислоту, глікозид інтібін, що має специфічний гіркуватий смак, дубильні речовини, мінеральні солі, органічні кислоти, холін, а також цінний полісахарид — інулін, який при розщепленні дає фруктозу. |
Опис: | Миколайко В. П. Оцінювання кореннеплодів сортів та селекційних номерів цикорію коренеплідного за хімічним складом / В. П. Миколайко // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2015. – С. 60-63. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12892 |
Розташовується у зібраннях: | Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2015)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|