DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові праці студентів >
Дидаскал >
18 >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12762

Назва: Методологія дослідження організаційно-педагогічних засад діяльності Полтавського учительського інституту (1914-1941рр.)
Автори: Шевчук, М.М.
Ключові слова: Полтавськи йучительський інститут
історико-порівняльний метод
метод моделювання
методи дослідження
метод індукції
метод аналізу
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): Системне і глибоке вивчення особливостей функціонування Полтавського учительського інституту протягом 1914-1941 рр. неможливе без ґрунтовного аналізу методологічної бази. Система методологічних підходів повинна сприяти координації різних рівнів методологічної рефлексії континуума досліджуваного об’єкта, який проявляється у просторових та часових, процесуальних і фактологічних, кількісних і якісних характеристиках. До числа загальнонаукових методів входять: метод індукції, дедукції, аналізу, синтезу, моделювання, абстрагування, конкретизації, порівняння т.д. Метод індукції використовують для виконання послідовних емпіричних прийомів. Він ґрунтується на формальному умовиводі, переходу від аналізу окремих фактів і явищ, які дають змогу дійти до загального. Метод дедукції є процесом виведення висновків від загального до конкретного. Суть методу аналізу полягає у «розділенні» цілого на менші частини, його складові (більш прості частини) та виокремленні нових сторін, властивостей та зв’язків. Зауважимо, що методи аналізу та синтезу відіграють дуже важливу роль у процесі проведення як педагогічних досліджень, так і наукових розвідок з інших галузей знань.
Опис: Шевчук М. М. Методологія дослідження організаційно-педагогічних засад діяльності Полтавського учительського інституту (1914-1941рр.) / М. М. Шевчук // Дидаскал. - 2018. - № 18. - С. 161-164.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12762
Розташовується у зібраннях:18

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
44.pdf277,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок