DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові праці студентів >
Дидаскал >
16 >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12594

Назва: Розвиток автономії в університетах Центральної, Східної та Південної України XIX ст. (нормативно-правовий аспект)
Автори: Волоський, В.В.
Ключові слова: освіта XIX століття
освіта XIX століття в Україні
університет
університетська освіта
університетський статут
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): Перші наукові дослідження з історії російських університетів з’явилися в другій половині XIX ст. І серед них слід, насамперед, відзначити публікацію професора Київського університету В. Іконнікова. Автор зробив одну з перших спроб простежити розвиток університетської ідеї в Російській імперії і її втілення в життя упродовж 150 років. Він розглядав історію університетів у тісному зв’язку з громадським життям країни і, будучи людиною ліберальних поглядів, негативно оцінював урядову політику щодо університетів у кінці царювання Олександра I і за правління Миколи I і з задоволенням зазначав позитивні зрушення при Олександрі II. У наступні роки було зроблено ще кілька спроб дати огляд історії російських університетів В. Разумовський, С. Рождєствєнський, П. Ферлюдіним.
Опис: Волоський В. В. Розвиток автономії в університетах Центральної, Східної та Південної України XIX ст. (нормативно-правовий аспект) / В. В. Волоський // Дидаскал. - 2016. - № 16. - С. 125-129.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12594
Розташовується у зібраннях:16

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
35.pdf160,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок