|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2014) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12425
|
Назва: | Особливості вирощування кукурудзи цукрової |
Автори: | Іщенко, В.І. Лепеха, Т.О. |
Ключові слова: | кукурудза цукрова кукурудза вирощування кукурудзи |
Дата публікації: | 2014 |
Короткий огляд (реферат): | Цукрова кукурудза — цінна овочева культура. У їжу використовується зерно в молочній стиглості у свіжому, замороженому, консервованому та сушеному вигляді. З кукурудзи готують більше 150 страв. Консерви роблять із цілих і дроблених зерен, а також у суміші з іншими овочами.
Треба мати на увазі, що за поживністю та смаковими властивостями цукрова кукурудза займає одне з перших місць серед овочевих культур. У її зерні у фазі молочної стиглості міститься (% на сиру речовину): вуглеводів — 18-20, у тому числі цукру — 3,5-6, протеїну — близько 3, золи — 0,5, жирів — до 1. Крім того, зерно багате вітамінами. У порівнянні з зерном зубовидної кукурудзи цукрова містить у 2 рази більше жирів і в 1,5-2 рази цукру. У зерні цукрової кукурудзи значно більше декстринів і менше крохмалю. Одним словом, цукрова кукурудза поживніша за зубовидну і за калорійністю навіть перевищує зелений горошок і овочеву квасолю.
Всі сорти та гібриди цукрової кукурудзи, які культивуються в нашій країні, належать до виду звичайної кукурудзи і її підвидів: європейського, південноамериканського, аризонського, а також до гібридів між цими підвидами. |
Опис: | Іщенко В. І. Особливості вирощування кукурудзи цукрової / В. І. Іщенко, Т. О. Лепеха // Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. – Полтава: Астрая, 2014. – С. 81-83. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12425 |
Розташовується у зібраннях: | Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2014)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|