DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2014) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12425

Назва: Особливості вирощування кукурудзи цукрової
Автори: Іщенко, В.І.
Лепеха, Т.О.
Ключові слова: кукурудза
цукрова кукурудза
вирощування кукурудзи
Дата публікації: 2014
Короткий огляд (реферат): Цукрова кукурудза — цінна овочева культура. У їжу використовується зерно в молочній стиглості у свіжому, замороженому, консервованому та сушеному вигляді. З кукурудзи готують більше 150 страв. Консерви роблять із цілих і дроблених зерен, а також у суміші з іншими овочами. Треба мати на увазі, що за поживністю та смаковими властивостями цукрова кукурудза займає одне з перших місць серед овочевих культур. У її зерні у фазі молочної стиглості міститься (% на сиру речовину): вуглеводів — 18-20, у тому числі цукру — 3,5-6, протеїну — близько 3, золи — 0,5, жирів — до 1. Крім того, зерно багате вітамінами. У порівнянні з зерном зубовидної кукурудзи цукрова містить у 2 рази більше жирів і в 1,5-2 рази цукру. У зерні цукрової кукурудзи значно більше декстринів і менше крохмалю. Одним словом, цукрова кукурудза поживніша за зубовидну і за калорійністю навіть перевищує зелений горошок і овочеву квасолю. Всі сорти та гібриди цукрової кукурудзи, які культивуються в нашій країні, належать до виду звичайної кукурудзи і її підвидів: європейського, південноамериканського, аризонського, а також до гібридів між цими підвидами.
Опис: Іщенко В. І. Особливості вирощування кукурудзи цукрової / В. І. Іщенко, Т. О. Лепеха // Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. – Полтава: Астрая, 2014. – С. 81-83.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12425
Розташовується у зібраннях:Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2014)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
38.pdf111,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок