|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2014) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12332
|
Назва: | Вплив гормонів екзогенного походження на процеси пероксидації у щурів залежно від віку |
Автори: | Лихолат, Т.Ю. Коваль, Ю.П. |
Ключові слова: | гормони тваринництво здоров'я людини вплив гормонів екзогенного походження щур гормональні препарати в тваринництві вплив гормонів їжа |
Дата публікації: | 2014 |
Короткий огляд (реферат): | Рак молочної залози — хвороба західних розвинених країн. Більше половини всіх випадків цього захворювання в світі реєструється в Північній Америці та Європі. Прямої кореляції між харчовим раціоном і захворюванням на рак цього виду не виявлено, але є вагомі підстави вважати, що споживання великої кількості жирів тваринного походження (з м'ясом і молочними продуктами) може сприяти його розвитку, можливо, в результаті підвищення рівнів естрогену, що циркулює в організмі. Люди, які відрізняються огрядністю або споживають висококалорійні продукти харчування, схильні до вищого ризику з тієї, ймовірно, причини, що тваринні жири становлять істотну частину їх раціону. Безпека продуктів харчування є пріоритетом на всіх стадіях харчового ланцюга. Проте в наш час, щоб збільшити продуктивність, виробники використовують в тваринництві гормональні препарати. Продукція, що вміщує ветеринарні препарати, вкрай небезпечна для здоров'я людини: гормональні стимулятори росту — стильбени, стероїдні гормони мають канцерогенну активність, що викликають порушення статевого дозрівання й репродуктивної здатності. Гормони не повністю руйнуються при тепловій обробці продуктів, тому залишаються, хоч, іноді, і в менших дозах, в м'ясі, молоці, яйцях, овочах і фруктах. Найменше руйнуються при тепловій обробці стероїдні гормони. Статеві гормони тварин ідентичні гормонам людини. Потрапляючи до організму людини з їжею (м'ясом, молоком, курячими яйцями), ці гормони сприймаються ним як свої власні. |
Опис: | Лихолат Т. Ю. Вплив гормонів екзогенного походження на процеси пероксидації у щурів залежно від віку / Т. Ю. Лихолат, Ю. П. Коваль // Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. – Полтава: Астрая, 2014. – С. 30-31. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12332 |
Розташовується у зібраннях: | Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2014)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|