DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра ботаніки, екології та методики навчання біології >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Сучасні досягнення природничих наук (2019) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12211

Назва: Продуктивність та якість сировини звіробою звичайного (Hypericum perforatum L.) сорту Топаз за умов культивування
Автори: Семенко, М.В.
Ключові слова: продуктивність
якість сировини
лікарські рослини
звіробій
культивування
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): Звіробій звичайний (Hypericum perforatum L.) посідає одне із чільних місць cеред лікарських рослин у фармацевтичній промисловості. Він входить до десятки найпопулярніших лікарських рослин світу за даними американських асоціацій виробників лікарських рослин. Це, насамперед, обумовлено унікальним хімічним складом і тим, що із сировини звіробою звичайного виробляють багато медичних препаратів, які використовують для лікування хвороб нирок, печінки, шлункового тракту, дихальних шляхів. Він входить до складу багатьох антисептичних, в’яжучих, антибактеріальних засобів. У нашій країні звіробій звичайний заготовляють, головним чином, у природі. Проте потреба фармацевтичної промисловості у сировині доволі значна, і лише 15-20% від усієї необхідної кількості українського походження, інша частина – імпортується. Саме тому перед науковцями стоїть завдання інтродукції цієї культури в Україні. Як свідчать дослідження вчених, на території України можна у 2-3 рази збільшити кількість вирощуваних ефіроолійних, пряно-ароматичних, пряно-смакових і лікарських рослин. Ґрунтово-кліматичні умови багатьох Лісостепових, Степових районів Україні придатні для вирощування основних відомих лікарських рослин як місцевої флори, так і інших регіонів.
Опис: Семенко М. В. Продуктивність та якість сировини звіробою звичайного (Hypericum perforatum L.) сорту Топаз за умов культивування / М. В. Семенко // Сучасні досягнення природничих наук : мат-ли Всеукр. студ. наук.-практ. конф. (для молодих науковців, студентів, магістрантів, аспірантів) (18-19 квітня 2019 р., м. Полтава) ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка / За заг. ред. проф. Гриньової М. В. – Полтава, 2019. – С. 141-145.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12211
Розташовується у зібраннях:Сучасні досягнення природничих наук (2019)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Semenko.pdf234,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок