DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини». (2014) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12155

Назва: Модифіковані хітозани у фармакології
Автори: Самусенко, Ю.В.
Ключові слова: хітозан
фармакологія
модифіковані хітозани
Дата публікації: 2014
2014
Короткий огляд (реферат): Кількість інформації присвяченої вивченню можливостей застосування хітозана та продуктів його гідролізу в медицині зростає з кожним роком. Ця речовина була до недавнього часу маловідома не тільки населенню, медикам, але і багатьом хімікам. Маючи природне походження, подібну до целюлози структуру, хітозан (поліаміноглюкопіранан) є так само, як і целюлоза, абсолютно нетоксичною речовиною, але на відміну від целюлози він більш реакційноздатний за рахунок наявності активних вільних аміногруп практично у кожному мономерному фрагменті його молекул. Оснόвний характер аміногруп обумовлює здатність хітозана розчиняться у розведених кислотах з утворенням в'язких розчинів. Окрім цього ця аміногрупа, а також спиртові гідроксили можуть брати участь в утворенні етерів, заміщених амінів та інших похідних, що дозволяє більш широко використовувати хітозан в органічному синтезові у порівнянні з целюлозою.
Опис: Самусенко Ю. В. Модифіковані хітозани у фармакології / Ю. В. Самусенко // Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини». Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2014. – С. 68-71.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12155
Розташовується у зібраннях:Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини». (2014)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
31.pdf181,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок