DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра ботаніки, екології та методики навчання біології >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Сучасні досягнення природничих наук (2019) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12138
|
Назва: | Вплив природного поліфенольного комплексу винограду на систему еритрону за умов експериментального цукрового діабету |
Автори: | Герцик, Д.Ю. |
Ключові слова: | еритрон цекровий діабет вино виноград |
Дата публікації: | 2019 |
Короткий огляд (реферат): | Цукровий діабет – це ендокринне захворювання, яке характеризується хронічно високим рівнем глюкози в крові, спричиненим абсолютною чи відносною недостатністю інсуліну, і призводить до порушення всіх видів обміну речовин.
Кількість хворих на цукровий діабет щороку різко зростає, а отже виникає проблема у пошуку нових препаратів, здатних коригувати порушення спричинені досліджуваною патологією. Як основу таких препаратів варто розглянути природний поліфенольний комплекс винограду, що характеризується антиоксидантними, цукрознижуючими та імуномодулюючими властивостями. Особливої уваги заслуговує природний поліфенольний комплекс, що міститься у червоному сухому виноградному вині. Цей напій привернув увагу вчених після відкриття «Французького парадоксу», ‒ ефекту, що полягає у зниженні ризику серцево-судинних захворювань у людей, які часто споживають червоне вино. В той же час відомо про руйнівний вплив етанолу на печінку та інші органи. Зважаючи на це ми вирішили дослідити ефекти безетанольної фракції червоного виноградного вина.
Отож метою нашої роботи було дослідження впливу природного поліфенольного комплексу винограду на морфологічний та функціональний стан елементів системи еритрону за умов експериментального цукрового діабету. |
Опис: | Герцик Д. Ю. Вплив природного поліфенольного комплексу винограду на систему еритрону за умов експериментального цукрового діабету / Д. Ю. Герцик // Сучасні досягнення природничих наук : мат-ли Всеукр. студ. наук.-практ. конф. (для молодих науковців, студентів, магістрантів, аспірантів) (18-19 квітня 2019 р., м. Полтава) ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка / За заг. ред. проф. Гриньової М. В. – Полтава, 2019. – С. 38-41. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12138 |
Розташовується у зібраннях: | Сучасні досягнення природничих наук (2019)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|