DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини». (2014) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12107

Назва: Забрус - маловідомий та цінний продукт бджільництва
Автори: Закалюжний, В.М.
Ключові слова: забрус
бджоли
бджільництво
мед
Дата публікації: 2014
2014
Короткий огляд (реферат): Забрус – це воскові кришечки, мед та верхні частинки кожної комірки, зрізані перед відкачуванням з запечатаних медових стільників. При заповненні стільників медом і його дозріванні бджоли запечатують комірки восковими кришечками. До складу воскових кришечок входить високоякісний віск, прополіс, квітковий пилок, секрет слинних залоз бджіл. Перед відкачуванням меду необхідно механічно видалити кришечки з комірок за допомогою гострих ножів, голчастих виделок, або інших пристосувань. Найчастіше пасічники зрізують ножем верхню частину стільників, яка разом з медом, що витікає з комірок, утворює забрус. При відкачуванні зрілого меду, лише деякі бджолярі збирають забрус і використовують його для лікувальних цілей. Переважна більшість пасічників відціджує мед, змішує з відкачаним, а віск відправляє на перетоплювання.
Опис: Закалюжний В. М. Забрус - маловідомий та цінний продукт бджільництва / В. М. Закалюжний // Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини». Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2014. – С. 41-43.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12107
Розташовується у зібраннях:Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини». (2014)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
18.pdf166,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок