DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини». (2014) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12107
|
Назва: | Забрус - маловідомий та цінний продукт бджільництва |
Автори: | Закалюжний, В.М. |
Ключові слова: | забрус бджоли бджільництво мед |
Дата публікації: | 2014 2014 |
Короткий огляд (реферат): | Забрус – це воскові кришечки, мед та верхні частинки кожної комірки, зрізані перед відкачуванням з запечатаних медових стільників. При заповненні стільників медом і його дозріванні бджоли запечатують
комірки восковими кришечками. До складу воскових кришечок входить
високоякісний віск, прополіс, квітковий пилок, секрет слинних залоз
бджіл. Перед відкачуванням меду необхідно механічно видалити
кришечки з комірок за допомогою гострих ножів, голчастих виделок, або
інших пристосувань. Найчастіше пасічники зрізують ножем верхню
частину стільників, яка разом з медом, що витікає з комірок, утворює
забрус.
При відкачуванні зрілого меду, лише деякі бджолярі збирають забрус і використовують його для лікувальних цілей. Переважна
більшість пасічників відціджує мед, змішує з відкачаним, а віск відправляє на перетоплювання. |
Опис: | Закалюжний В. М. Забрус - маловідомий та цінний продукт бджільництва / В. М. Закалюжний // Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини». Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією
проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2014. – С. 41-43. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12107 |
Розташовується у зібраннях: | Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини». (2014)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|