DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2013) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12019

Назва: Зволоженість ґрунту, як важлива складова росту і розвитку столового буряка
Автори: Іщенко, В.І.
Торовик, А.С.
Ключові слова: ґрунт
вирощування буряка
столовий буряк
овочівництво
Дата публікації: 2013
Короткий огляд (реферат): Буряк столовий є цінним харчовим продуктом, що містить велику кількість цукрів: цукрозу (6-12%), фруктозу і глюкозу, полісахариди (пектинові речовини і клітковину), органічні кислоти (щавлева, яблучна, лимонна), білки, амінокислоти, бетаїн і бетанін, мінеральні речовини (солі калію, кальцію, марганцю, заліза, кобальту, фосфору, пігменти (каротиноїди, антоціани), вітаміни B1, B2, B6, C, P, PP, фолієва кислота, а за вмістом йоду входить у число овочів, найбільш забезпечених цим елементом. Складний комплекс хімічних сполук буряка дозволяє вважати його цінним лікувально-дієтичним продуктом. Особливо корисний він хворим, що страждають ожирінням, при гіпертонічній хворобі, захворюваннях печінки і нирок, сприяє зменшенню холестерину в крові і т. п. Буряк столовий (Beta vulgaris L.) — перехреснозапильна рослина довгого дня. Буряк столовий відноситься до холодостійких рослин, однак він більш вибагливий до тепла в порівнянні з морквою. Висівають насіння при температурі ґрунту + 6-8°С. Сходи і рослини погано переносять заморозки.
Опис: Іщенко В. І. Зволоженість ґрунту, як важлива складова росту і розвитку столового буряка / В. І. Іщенко, А. С. Торовик // Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. — Полтава: Астрая, 2013. – С. 118-119.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12019
Розташовується у зібраннях:Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2013)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
50.pdf90,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок