|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2013) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12019
|
Назва: | Зволоженість ґрунту, як важлива складова росту і розвитку столового буряка |
Автори: | Іщенко, В.І. Торовик, А.С. |
Ключові слова: | ґрунт вирощування буряка столовий буряк овочівництво |
Дата публікації: | 2013 |
Короткий огляд (реферат): | Буряк столовий є цінним харчовим продуктом, що містить велику кількість цукрів: цукрозу (6-12%), фруктозу і глюкозу, полісахариди (пектинові
речовини і клітковину), органічні кислоти (щавлева, яблучна, лимонна), білки, амінокислоти, бетаїн і бетанін, мінеральні речовини (солі калію, кальцію,
марганцю, заліза, кобальту, фосфору, пігменти (каротиноїди, антоціани),
вітаміни B1, B2, B6, C, P, PP, фолієва кислота, а за вмістом йоду входить у
число овочів, найбільш забезпечених цим елементом. Складний комплекс
хімічних сполук буряка дозволяє вважати його цінним лікувально-дієтичним
продуктом. Особливо корисний він хворим, що страждають ожирінням, при
гіпертонічній хворобі, захворюваннях печінки і нирок, сприяє зменшенню
холестерину в крові і т. п. Буряк столовий (Beta vulgaris L.) — перехреснозапильна рослина довгого дня. Буряк столовий відноситься до холодостійких
рослин, однак він більш вибагливий до тепла в порівнянні з морквою. Висівають насіння при температурі ґрунту + 6-8°С. Сходи і рослини погано переносять заморозки. |
Опис: | Іщенко В. І. Зволоженість ґрунту, як важлива складова росту і розвитку столового буряка / В. І. Іщенко, А. С. Торовик // Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського.
Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. — Полтава: Астрая, 2013. – С. 118-119. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12019 |
Розташовується у зібраннях: | Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2013)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|