DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2013) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11941

Назва: Маловідомі імена членів товариства любителів природи (До 150-річчя від дня народження Вернадського В.І. та 95-річчя від створення Полтавського товариства любителів природи)
Автори: Джурка, Г.Ф.
Голінько, І.І.
Ключові слова: Вернадський Володимир Іванович
Полтавське товариство любителів природи
Власенко Й.О.
Старицька Н.О.
Старицька Є.П.
Старицька Наталія Олександрівна
Булдовський О.Т.
Лучицький Володимир Іванович
Дата публікації: 2013
Короткий огляд (реферат): У березні 2013 р. минає 150-та річниця від дня народження геніального російського та українського вченого, далекоглядного засновника Національної академії наук України Володимира Івановича Вернадського. Його незабутнє ім'я, багатогранна наукова діяльність і багатюща творча спадщина золотим фондом увійшли до скарбниці світової науки. Володимир Іванович походив з відомого дворянського роду Вернадських, своїм родинним козацьким корінням був тісно пов'язаний з Україною і завжди зберігав українські національні традиції. Революційні події 1917 р. відкрили шлях до формування української державності, розвитку освіти, науки і культури. Того ж року В.І. Вернадський переїздить з Петрограда на Полтавщину, а згодом — до Києва. І коли постало питання про створення Української академії наук (УАН). Саме йому було запропоновано взяти участь в організації Академії наук, а на першому Спільному зібранні академіків 27 листопада 1918 р. його одноголосно обрали Президентом УАН. Разом з тим В.І. Вернадський значну увагу приділяв і менш важливим проблемам місцевого значення, зокрема, за його ініціативою були створені в ряді обласних центрів Товариства любителів природи (Полтавська, Київська, Житомирська, Крим).
Опис: Джурка Г. Ф. Маловідомі імена членів товариства любителів природи (До 150-річчя від дня народження Вернадського В.І. та 95-річчя від створення Полтавського товариства любителів природи) / Г. Ф. Джурка, І. І. Голінько // Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. — Полтава: Астрая, 2013. – С. 14-18.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11941
Розташовується у зібраннях:Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В.І. Вернадського (2013)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
5.pdf114,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок