DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Науково-методичне забезпечення спеціальності «Здоров’я людини» (2011) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11784
|
Назва: | Принципи раціонального харчування |
Автори: | Ісаков, П.І. |
Ключові слова: | харчування раціональне харчування кальцій повноцінне харчування |
Дата публікації: | 2012 |
Короткий огляд (реферат): | Передусім, треба розібратися, що таке раціональне харчування. Назва його походить від латинського Rationalis – розумний. Це фізіологічно повноцінне харчування, яке повинно бути різноманітним
і збалансованим у всіх відношеннях. Якщо подивитися на харчування з точки зору основних складових здоров'я, то воно є чи не найосновнішим компонентом здоров'я
– як психічного, так і фізичного.
Як ми знаємо, людський організм підкоряється суворим законам термодинаміки. В зв'язку з цим можна сформулювати перший принцип (закон) раціонального та збалансованого харчування: Енергетична цінність спожитої їжі не повинна перевищувати енергозатрати
організму. В наслідок від ступання від цього принципу в організмі людини накопичується надмірна кількість жиру, який утворився внаслідок розщеплення невикористаних вуглеводів (ми знаємо, що енергетична цінність 1 г білку = 2-3 Ккал, а жиру – 9 Ккал). |
Опис: | Ісаков П. І. Принципи раціонального харчування / П. І. Ісаков // «Науково-методичне забезпечення спеціальності «Здоров’я людини». Матеріали
Всеукраїнського науково-практичного семінару-наради. — Полтава: Астрая, 2012. – С. 81-83. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11784 |
Розташовується у зібраннях: | Науково-методичне забезпечення спеціальності «Здоров’я людини» (2011)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|