DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Науково-методичне забезпечення спеціальності «Здоров’я людини» (2011) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11784

Назва: Принципи раціонального харчування
Автори: Ісаков, П.І.
Ключові слова: харчування
раціональне харчування
кальцій
повноцінне харчування
Дата публікації: 2012
Короткий огляд (реферат): Передусім, треба розібратися, що таке раціональне харчування. Назва його походить від латинського Rationalis – розумний. Це фізіологічно повноцінне харчування, яке повинно бути різноманітним і збалансованим у всіх відношеннях. Якщо подивитися на харчування з точки зору основних складових здоров'я, то воно є чи не найосновнішим компонентом здоров'я – як психічного, так і фізичного. Як ми знаємо, людський організм підкоряється суворим законам термодинаміки. В зв'язку з цим можна сформулювати перший принцип (закон) раціонального та збалансованого харчування: Енергетична цінність спожитої їжі не повинна перевищувати енергозатрати організму. В наслідок від ступання від цього принципу в організмі людини накопичується надмірна кількість жиру, який утворився внаслідок розщеплення невикористаних вуглеводів (ми знаємо, що енергетична цінність 1 г білку = 2-3 Ккал, а жиру – 9 Ккал).
Опис: Ісаков П. І. Принципи раціонального харчування / П. І. Ісаков // «Науково-методичне забезпечення спеціальності «Здоров’я людини». Матеріали Всеукраїнського науково-практичного семінару-наради. — Полтава: Астрая, 2012. – С. 81-83.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11784
Розташовується у зібраннях:Науково-методичне забезпечення спеціальності «Здоров’я людини» (2011)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
30.pdf96,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок