DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2011) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11610
|
Назва: | Фізіологічна цінність нових перспективних сортів сої |
Автори: | Оніпко, В.В. Гусаренко, С.С. |
Ключові слова: | соя сорти сої соєва олія ліноленова кислота лінолева кислота вітамін Е клітковина |
Дата публікації: | 2011 |
Короткий огляд (реферат): | Основним напрямком використання соєвих плодів із найдавніших часів було вживання їх у їжу у вигляді соєвих соусів, бобового молока, сиру, пасти й паростків та застосування їх з лікувальною метою. Терапевтичні властивості сої воістину величезні й невичерпні. По багатству й
різноманітності хімічних компонентів, що містяться в зерні, їй немає рівних
серед всіх польових сільськогосподарських культур. Соєва олія це ясно-жовта рідина щільністю 0,91 – 0,93 кг/л. Вона
складається з насичених, ненасичених і поліненасичених жирних кислот.
Перші мають більшу цінність для промисловості. Завдяки високому вмісту
поліненасичених жирних кислот соєва олія легко засвоюється тваринами й
людиною. Лінолева й ліноленова кислоти, подібно амінокислотам, не синтезуються організмом людини й тому є незамінними. Існують високоолеїнові сорти соняшнику й сої, що містять, відповідно, до 90 й 80% олеїнової кислоти. |
Опис: | Оніпко В. В. Фізіологічна цінність нових перспективних сортів сої / В. В. Оніпко, С. С. Гусаренко // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. — Полтава: Астрая, 2011. – С. 129-132. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11610 |
Розташовується у зібраннях: | Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2011)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|