DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2011) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11610

Назва: Фізіологічна цінність нових перспективних сортів сої
Автори: Оніпко, В.В.
Гусаренко, С.С.
Ключові слова: соя
сорти сої
соєва олія
ліноленова кислота
лінолева кислота
вітамін Е
клітковина
Дата публікації: 2011
Короткий огляд (реферат): Основним напрямком використання соєвих плодів із найдавніших часів було вживання їх у їжу у вигляді соєвих соусів, бобового молока, сиру, пасти й паростків та застосування їх з лікувальною метою. Терапевтичні властивості сої воістину величезні й невичерпні. По багатству й різноманітності хімічних компонентів, що містяться в зерні, їй немає рівних серед всіх польових сільськогосподарських культур. Соєва олія це ясно-жовта рідина щільністю 0,91 – 0,93 кг/л. Вона складається з насичених, ненасичених і поліненасичених жирних кислот. Перші мають більшу цінність для промисловості. Завдяки високому вмісту поліненасичених жирних кислот соєва олія легко засвоюється тваринами й людиною. Лінолева й ліноленова кислоти, подібно амінокислотам, не синтезуються організмом людини й тому є незамінними. Існують високоолеїнові сорти соняшнику й сої, що містять, відповідно, до 90 й 80% олеїнової кислоти.
Опис: Оніпко В. В. Фізіологічна цінність нових перспективних сортів сої / В. В. Оніпко, С. С. Гусаренко // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. — Полтава: Астрая, 2011. – С. 129-132.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11610
Розташовується у зібраннях:Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2011)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
62.pdf110,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок