DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2011) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11596
|
Назва: | Апробаційні особливості перспективних сортів перцю солодкого в умовах присадибної ділянки околиць міста Карлівки |
Автори: | Воронцова, С.С. Оніпко, В.В. |
Ключові слова: | перець солодкий місто Карлівка сорти перцю |
Дата публікації: | 2011 |
Короткий огляд (реферат): | Перець солодкий походить від гострого по мірі його пересування на північ і окультурення. На початку цивілізації плоди перцю були дрібними та гострими. Шляхом багаторічного відбору, що проводився людиною з давніх часів, під впливом добрив та інших сприятливих факторів були
отримані крупноплідні форми, які вирощують в наші дні. Основна властивість перцю в тому, що йогоплоди містять велику кількість вітамінів. За вмістом вітаміну С перець перевищує всі овочеві культури. У залежності від сорту, умов вирощування і ступеня зрілості плоду, вміст вітаміну С –
100-200 мг/100г сирої речовини, а в деяких сортів може збільшуватися –
до 300 мг/100г. Плоди перцю багаті вітаміном Р (до 140-170
мг/100г),що впливає на фізіологічні властивості організму. |
Опис: | Воронцова С. С. Апробаційні особливості перспективних сортів перцю солодкого в умовах присадибної ділянки околиць міста Карлівки / С. С. Воронцова, В. В. Оніпко // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. — Полтава: Астрая, 2011. – С. 99-101. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11596 |
Розташовується у зібраннях: | Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2011)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|