DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2007) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11055
|
Назва: | З історії культури стародавнього злаку |
Автори: | Титаренко, В.П. |
Ключові слова: | стародавні злаки маїс ацтеки майя кукурудза вирощування кукурудзи вирощування кукурудзи в Україні |
Дата публікації: | 2007 |
Короткий огляд (реферат): | Характер того або іншого народу залежить не стільки від профілю й забарвлення обличчя його представників, скільки від того, чим він харчується. У кожного народу є свій хліб-годувальник. Вирощування
головного хліба і його переробка вимагають певного інструментарію, певних навичок. Особливості агротехніки вирощування провідної сільськогосподарської культури накладають відбиток на весь господарський
уклад, навіть на державний устрій і спосіб життя населення. Самобутня культура індіанців дала людству чимало плодів успішної інтродукції харчових рослин: маїсу, помідорів, картоплі, батату...
Встановлено, що із всіх інших корисних рослин інки, наприклад, насамперед поважали маїс. І не тільки інки. Ще попередники майя — обробляли цю культуру по всьому Мексиканському нагір'ю і на півострові Юкатан. |
Опис: | Титаренко В. П. З історії культури стародавнього злаку / В. П. Титаренко // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України / Матеріали Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції. — Полтава: Астрая, 2007. – С. 167-170. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11055 |
Розташовується у зібраннях: | Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2007)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|