DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2007) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11055

Назва: З історії культури стародавнього злаку
Автори: Титаренко, В.П.
Ключові слова: стародавні злаки
маїс
ацтеки
майя
кукурудза
вирощування кукурудзи
вирощування кукурудзи в Україні
Дата публікації: 2007
Короткий огляд (реферат): Характер того або іншого народу залежить не стільки від профілю й забарвлення обличчя його представників, скільки від того, чим він харчується. У кожного народу є свій хліб-годувальник. Вирощування головного хліба і його переробка вимагають певного інструментарію, певних навичок. Особливості агротехніки вирощування провідної сільськогосподарської культури накладають відбиток на весь господарський уклад, навіть на державний устрій і спосіб життя населення. Самобутня культура індіанців дала людству чимало плодів успішної інтродукції харчових рослин: маїсу, помідорів, картоплі, батату... Встановлено, що із всіх інших корисних рослин інки, наприклад, насамперед поважали маїс. І не тільки інки. Ще попередники майя — обробляли цю культуру по всьому Мексиканському нагір'ю і на півострові Юкатан.
Опис: Титаренко В. П. З історії культури стародавнього злаку / В. П. Титаренко // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України / Матеріали Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції. — Полтава: Астрая, 2007. – С. 167-170.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11055
Розташовується у зібраннях:Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2007)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
81.pdf226,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок