DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2007) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11033

Назва: Апробаційні особливості сортів і гібридів соняшника
Автори: Оніпко, В.В.
Малородна, М.В.
Ключові слова: соняшник
культивування соняшника
вирощування соняшника
вирощування соняшника в Україні
апробаційні особливості сортів соняшника
гібриди соняшника
Дата публікації: 2007
Короткий огляд (реферат): Соняшник — відносно молода сільськогосподарська культура. Як олійну культуру його вирощують близько 200 років. Батьківщиною соняшнику вважають південно-західну частину Північної Америки. В Європу соняшник завезли іспанці у 1510 році, назвавши його перуанською хризантемою. Спочатку поширився як декоративна і городня культура. В Україну завезено у 18 столітті. Як олійну культуру вперше стали вирощувати в Україні і Росії, звідси він поширився в інші країни. Перший завод виробництва олії створено в середині 19 століття. Місцеві сорти мали низький вміст олії (28-30%) і дуже високу лузжистість (43-44%). Насіння сортів, створених академіком В.С. Пустовойтом містило вже 47-53% олії, а лузжистість їх не перевищує 22-25%.
Опис: Оніпко В. В. Апробаційні особливості сортів і гібридів соняшника / В. В. Оніпко, М. В. Малородина // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України / Матеріали Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції. — Полтава: Астрая, 2007. – С. 130-132.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11033
Розташовується у зібраннях:Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2007)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
62.pdf217,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок