DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біологія та проблеми захисту генофонду домашніх та декоративних тварин (2005) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/10804

Назва: Традиційно український продукт свинарства - сало
Автори: Пивовар, Н.М.
Пилипенко, С.В.
Ключові слова: свинарство
свині
сало
Дата публікації: 2005
Короткий огляд (реферат): Важко переоцінити значення ссавців у житті людини. Свійські тварини є джерелом високоякісних харчових продуктів. Серед них велике значення належить свійським свиням. Домашні свині походять від різних підвидів європейського й азіатського кабана. У порівнянні з дикими предками їх зовнішній вигляд, плодючість та продуктивність сильно змінилися. Але вони зберегли все ж багато природних властивостей. У них слабкий зір, але гострий слух та нюх. Свині зберігають інстинкт гуртової поведінки. З великих домашніх тварин свині мають найвищу плодовитість. За один опорос вони приносять 10-12 поросят, а рекордисти по 22 і, навіть, по 28 поросят. Причому, у свиней бувають по два опороси в рік.
Опис: Пивовар Н. М. Традиційно український продукт свинарства - сало / Н. М. Пивовар, С. В. Пилипенко // Біологія та проблеми захисту генофонду домашніх та декоративних тварин / Матеріали Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції. – Полтава: АСМІ, 2005. – С. 86-87.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/10804
Розташовується у зібраннях:Біологія та проблеми захисту генофонду домашніх та декоративних тварин (2005)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
32.pdf367,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок