DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Педагогічні науки >
2020(75-76) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/16381

Назва: Порівняльний аналіз стратегій позиціонування провідних університетів великобританії та України за глобальним індикатором «якість академічного персоналу закладу вищої освіти»
Автори: Щербак, І.
Ключові слова: провідний університет
науково-педагогічні працівники
індикатор
освіта
рейтинг
якість освіти
європейська освіта
вища освіта
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): У статті зроблено порівняльний аналіз стратегій позиціонування за глобальним індикатором «якість академічного персоналу закладу вищої освіти (ЗВО)» з показниками «співвідношення науково­педагогічних працівників ЗВО та чисельності студентів» та «кількість залучених іноземних науково­педагогічних працівників» на прикладі провідних університетів Великобританії та України. На основі проаналізованих результатів світового холдингу QS World University Rankings, визначено місце в рейтингу кожного університету та значення їх показників. На підставі проведеного аналізу офіційних сайтів закладів вищої освіти, звітів ректорів, повідомлень з газет, радіо та телебачення з’ясовано основні форми та методи позиціонування університетів у міжнародному інформаційному просторі (МІП). Огляд рекламного бекграунду за цим глобальним індикатором дав підстави зробити висновок, що провідні українські університети в своїх стратегіях розвитку ЗВО, розуміючи значення позиціонування для підвищення ефективності їх діяльності в МІП, виокремлюють даний напрям, що направлений на позиціонування діяльності університету щодо підвищення якості академічного персоналу. В свою чергу, провідні європейські університети, за основний напрям стратегії позиціонування якості академічного персоналу, мають постійну підтримку наукових досліджень, мотивацію преміями, нагородами науковців, які розробляють та впроваджують власні наукові відкриття.
Опис: Щербак І. Порівняльний аналіз стратегій позиціонування провідних університетів великобританії та України за глобальним індикатором «якість академічного персоналу закладу вищої освіти» / І. Щербак // Педагогічні науки : наук. журн. / Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. – 2020. – Вип. 75-76. – С. 125-130.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/16381
Розташовується у зібраннях:2020(75-76)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
SHCHERBAK.pdf128,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок