DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Фізичного виховання та спорту >
Кафедра теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Технології здоров’язбережування в сучасних закладах освіти України: проблеми та перспективи (2019) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14575

Назва: Психолого-педагогічна характеристика лідерських якостей спортсмена
Автори: Лубʼянецька, Д.
Тараненко, І.В.
Ключові слова: лідерство
спортсмен
лідерські якості
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): У сучасних умовах великі фізичні навантаження на тренуваннях та змаганнях потребують особливого вивчення психіки та методів психологічної підготовки спортсменів високого рівня. «Поганий той солдат, який не хоче стати генералом, безперспективний той спортсмен, який не прагне стати чемпіоном. Чемпіонство – це вершина, на шляху до якої спортсмени мають зробити багато маленьких кроків» [1, с. 24]. Аналіз літератури свідчить, що проблема лідерства у спорті, стала предметом вивчення психологів та соціологів лише з ХХ ст. Проте, актуальною вона залишається і в наш час, потребуючи подальшого дослідження й осмислення із залученням широкого обсягу наукової літератури. Окремі аспекти лідерства належать працям Г. Ашина, Р. Кричевському, Л. Уманському. Область психологічної науки, яка вивчає закономірності формування та прояву природних психічних процесів та психологічних феноменів у спортивній діяльності – психологія спорту. Вона вивчає психічні процеси (відчуття, сприймання, мислення, пам’ять, увага, емоції); психологічні риси особистості (темперамент, характер, здібності); психологічні особливості людської діяльності (сприймання, мислення, міркування), які найбільш повно проявляються при сильних фізичних навантаженнях, що спостерігається у спорті, зокрема в єдиноборстві [3].
Опис: Лубʼянецька Д. Психолого-педагогічна характеристика лідерських якостей спортсмена / Д. Лубʼянецька, І. Тараненко // Технології здоров’язбережування в сучасних закладах освіти України: проблеми та перспективи: матеріали Всеукр. студ. наук.-практ. конф. / за заг. ред. О. О. Момот, Ю. В. Зайцевої, Ю. В. Солохи та ін. – Полтава : Сімон, 2019. – С. 70-73.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14575
Розташовується у зібраннях:Технології здоров’язбережування в сучасних закладах освіти України: проблеми та перспективи (2019)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Лубянецька.pdf171,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок