DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Рідний край >
2018(1) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/9858

Назва: Музика - категорія державна (хроніка підготовки та проведення довоєнних і повоєнних союзних, республіканських, обласних і районних свят пісні на прикладі історії районного самодіяльного хору в селі Лазірках на Полтавщині)
Автори: Гусленко, Р.
Ключові слова: село Лазірки
українські пісні
ліричні пісні
жанри пісень
народна пісня
хор
музична Полтавщина
Лазірківський районний самодіяльний хор
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): Говорять: королівську кров носять не в бочках, а у кровоносних судинах. Подібними, знаковими для духовної моці країни, кровоносними судинами є народні пісні. Як носії генетичного коду нації, що дісталися нам як спадок тисячоліть. Як скрижалі, на яких записані світогляд народу, його образотворча мова, духовні завдання на день насущний і прийдешній. Найдавніші пісні про створення світу звучали у світлославних колядках. У щедрівках пращури втілювали родючу силу життєтворчої картини світу. У веснянках уславляли ясне-карасне світило та тії ж життєтворчі процеси у світі земному і вишньому. Кожної пори Володар мав відповідні втілення в народних піснях. Узимку він був «паном-Господарем», а влітку – самим Купайлом. На любові до землі, до батьківщини трималася волелюбна душа народу. Його пісні – творчий здобуток духу і знань укоріненого етносу. Тому вони вічні, як сам народ, як вічний сам світ, у якому він живе.
Опис: Гусленко Р. Музика - категорія державна (хроніка підготовки та проведення довоєнних і повоєнних союзних, республіканських, обласних і районних свят пісні на прикладі історії районного самодіяльного хору в селі Лазірках на Полтавщині) / Р. Гусленко // Рідний край : альм. Полтав. нац. пед. ун-ту / голов. ред. М. Степаненко. – Полтава, 2018. – №1 (38). - С. 163-172.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/9858
Розташовується у зібраннях:2018(1)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
36.pdf654,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок