DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові праці студентів >
Дидаскал >
13 >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/5861

Назва: Доцільність використання педагогічної спадщини Івана (Іова) Борецького в контексті «Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 рр.»
Автори: Твердохліб, А.
Ключові слова: Борецький Іван (Іов)
Національна стратегія розвитку освіти в Україні
братські школи
Дата публікації: 2013
Короткий огляд (реферат): Актуальною проблемою сьогодення є навчання і виховання молодого покоління. Для сучасного освітнього простору особливо важливим є оптимальне поєднання інноваційних ідей з кращими традиціями вітчизняної і світової педагогічної думки. Унікальним часом такого досвіду є період кінця XVI – першої третини XVII ст. – період становлення і розвиток різних братських шкіл у Львові, Києві та інших містах України. Особливої уваги заслуговує досвід організації навчально-виховного процесу в братських школах українських земель в XVI – XVIII ст. й, зокрема, Львівської братської школи, що й становить мету даної публікації. Братські школи – це українські національні навчальні заклади в XVI – XVIII ст. Одним із найяскравіших представників педагогічних ідей Львівської братської школи є Іван (Іов) Борецький. Беручи до уваги попередні дослідження вчених, щодо освітньо-культурного простору Львівської братської школи та вплив її ректора Івана Борецького, особливо в 1604-1605 р.р. на статут і педагогічні ідеї школи, можна стверджувати про його велику роль у становленні педагогічної думки школи щодо навчання і виховання дітей і ролі співпроаці вчителя і батьків дитини у розвитку учня її здібностей.
Опис: Твердохліб, А. Доцільність використання педагогічної спадщини Івана (Іова) Борецького в контексті "Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 рр." / А. Твердохліб // Дидаскал. Упровадження інновацій як чинник єдності педагогічної теорії та освітньої практики. - 2013. - № 13. - С. 144-146.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/5861
Розташовується у зібраннях:13

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
43.pdf158,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок