DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів (2020) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15770

Назва: Пектини як природні сорбенти
Автори: Криворучко, А.В.
Стрижак, Д.О.
Ключові слова: пектини
сорбент
пектинові біополімери
пектинові речовини
пектин
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Для вилучення ксенобіотиків з об’єктів довкілля перспективними є сорбційні методи. Тому розробка ефективних і безпечних сорбентів з високою селективністю дасть змогу забезпечити раціональне використання природних ресурсів згідно екологічних нормативів. Таким вимогам відповідають матеріали на основі пектину, що характеризуються відносною дешевизною, екологічністю та загальною доступністю цієї сировини. Пектинові біополімери мають унікальні біологічні та функціональні характеристики, що обумовлюють значимість пектинів для об’єктів навколишнього середовища, а також знаходять широке застосування в харчовій, медичній, косметологічній галузях тощо.
Опис: Криворучко А. В. Пектини як природні сорбенти / А. В. Криворучко, Д. О. Стрижак // Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів та методичні аспекти вивчення у закладах освіти : матеріали Всеукр. наук.-практ. онлайн-конф. (присвячена пам’яті видатного вченого ботаніка П.Є. Сосіна) (30 жовтня 2020 р., м. Полтава) ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка / За заг. ред. проф. Гриньової М.В. Полтава, 2020. - С. 289-291.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15770
Розташовується у зібраннях:Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів (2020)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
87.pdf106,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок