DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Історії та географії >
Кафедра географії, методики її навчання та туризму >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Освітні й наукові виміри географії та туризму (2020) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15667

Назва: Сучасні тенденції розвитку гастрономічного туризму в Україні
Автори: Лазаренко, А.І.
Ключові слова: туризм
гастрономічний туризм
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): В статті розглянутий гастрономічний туризм як один з найбільш актуальних напрямків. Зазначена його класифікація, закономірності поширення основних видів в світі та Україні. Розглянута перспектива розвитку даного виду туризму в Кіровоградській області. Гастрономічний туризм є важливою складовою будь-якої туристичної подорожі, а іноді навіть виступає основною метою туризму. Адже майже в усіх туроператорів в описах туристичних маршрутів є пропозиції ознайомлення з традиційною місцевою кухнею, відвідання кулінарних фестивалів та ярмарок, які пов’язані з їжею та національною культурою виробництва продуктів харчування. Це один із найбільш прогресивних та перспективних напрямків туристичної діяльності як у світі, так і в Україні. На основі вивчення світового досвіту можна виділити цілу низку напрямків гастрономічного туризму за особливостями організації та спеціалізацією (Рис.1). Популярністю з погляду розвитку гастрономічного туризму користуються переважно європейські країни – Франція, Італія, Іспанія, Австрія та інші, а також екзотичні гастрономічні традиції Японії, Китаю, Індії, Мексики та країн арабського світу. Україна, як новий туристичний напрям, все частіше з’являється на туристичних картах мандрівників. Відомість додають і різні рейтинги від міжнародних туристичних путівників, які рекомендують мандрівникам звернути свої погляди на Україну.
Опис: Лазаренко А. І. Сучасні тенденції розвитку гастрономічного туризму в Україні / А. І. Лазаренко // Освітні й наукові виміри географії та туризму : матеріали Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. для студентів, аспірантів, молодих вчених (м. Полтава, 18 листопада 2020 р.) / відп. ред. О. А. Федій ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. – Полтава, 2020. – С. 91-94.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15667
Розташовується у зібраннях:Освітні й наукові виміри географії та туризму (2020)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Лазаренко.pdf745,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок