DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Історична пам'ять >
2019(41) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13479

Назва: Боротьба за політичне домінування на Полтавщині (початок 1920-х років: на прикладі партій боротьбистів, борьбистів та більшовиків)
Автори: Бабенко, Л.Л.
Стаценко, Д.
Ключові слова: радянськавлада
Українська СРР
Полтавщина
прорадянські небільшовицькі партії
КП(б)У
УКП(б)
УПЛСР(б)
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): У статті на основі неопублікованих архівних документів з’ясовуються питання діяльності та сходження з політичної арени Полтавщини у 1920-х рр. партійних осередків двох прорадянських партій – Української комуністичної партії (боротьбистів) та Української партії лівих соціалістів-революціонерів (борьбистів). Особливу увагу приділено аналізу взаємовідносин вказаних ліворадикальних партій на місцях із правлячою партією більшовиків. У зв’язку з цим показано причетність більшовиків до процесу сходження зазначених політичних сил. У результаті цього політичний шлях осередків Української комуністичної партії (боротьбистів) та Української партії лівих соціалістів-революціонерів (борьбистів) завершився самоліквідацією й вступом окремих її представників до лав КП(б)У. Також досліджуються умови, механізми й політичні інструменти так званої самоліквідації місцевих осередків указаних партій на території Полтавщини.
Опис: Бабенко Л. Боротьба за політичне домінування на Полтавщині (початок 1920-х років: на прикладі партій боротьбистів, борьбистів та більшовиків) / Л. Бабенко, Д. Стаценко // Історична пам'ять : наук. журн. / Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. – Полтава, 2019. – Вип. 41. – С. 73-79.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13479
Розташовується у зібраннях:2019(41)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Babenko.pdf296,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок