DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Актуальні питання медицини і біології (2017) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13438
|
Назва: | Ожиріння та цукровий діабет як медико-соціальна проблема |
Автори: | Дащук, А.А. |
Ключові слова: | ожиріння цукровий діабет надмірна маса тіла здорове харчування |
Дата публікації: | 2017 |
Короткий огляд (реферат): | В економічно розвинутих країнах майже 50% населення має надмірну масу тіла, при цьому у 30% з них спостерігається ожиріння. Серед працездатного населення України ожиріння виявляють майже в 30% випадків, а надмірну масу тіла має кожний четвертий мешканець. Характерні для сучасного суспільства малорухомий спосіб життя, нераціональне харчування зі збільшенням кількості рафінованих продуктів. Ожиріння — хронічне рецидивуюче захворювання, що характеризується надмірним нагромадженням жирової тканини в організмі.
ВООЗ розглядає ожиріння як епідемію, що охопила мільйони людей. На сьогодні в більшості країн Західної Європи ожирінням (ІМТ > 30 кг/м2) страждає від 10 до 25% населення, у США — від 20 до 25%.
Надмірну масу тіла (ІМТ > 25 кг/м2) в індустріально розвинутих країнах,
окрім Японії та Китаю, має близько половини населення. |
Опис: | Дащук А. А. Ожиріння та цукровий діабет як медико-соціальна проблема / А. А. Дащук // Актуальні питання медицини і біології. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Пилипенка С.В. — Полтава: Астрая, 2017. – С. 89-91. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13438 |
Розташовується у зібраннях: | Актуальні питання медицини і біології (2017)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|