DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13014

Назва: Здоров'я людини та якість сучасних продуктів споживання
Автори: Загоруйко, Г.Є.
Ключові слова: здоров'я
здоров'я людини
харчування
харчові добавки
продукти харчування
безпека продуктів харчування
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): Продовольчі товари, лікарські препарати, парфумерно-косметичні засоби є продуктами споживання і важливими факторами, що впливають на здоров`я і тривалість життя сучасної людини. У теперішній час левова частка продуктів споживання стала джерелом ксенобіотиків (хімічних сполук, не існуючих у Природі), які негативно впливають на якість життя і здоров`я людини. До ксенобіотиків відносяться штучно створені хімічні речовини — харчові добавки (ХД) та ароматизатори, що входять до складу продуктів споживання. Слід зауважити, що більшість ХД не мають харчової цінності, не є пластичним та енергетичним “матеріалом” для організму. У процесі довготривалого (роки) використання людиною різних за призначенням продуктів споживання, ХД поступово накопичуються, депонуються в організмі та викликають розвиток неспецифічних патологічних станів в органах і системах органів людини.
Опис: Загоруйко Г. Є. Здоров'я людини та якість сучасних продуктів споживання / Г. Є. Загоруйко // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2016. - С. 36-39.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13014
Розташовується у зібраннях:Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
13.pdf296,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок