DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13014
|
Назва: | Здоров'я людини та якість сучасних продуктів споживання |
Автори: | Загоруйко, Г.Є. |
Ключові слова: | здоров'я здоров'я людини харчування харчові добавки продукти харчування безпека продуктів харчування |
Дата публікації: | 2016 |
Короткий огляд (реферат): | Продовольчі товари, лікарські препарати, парфумерно-косметичні засоби є продуктами споживання і важливими факторами, що впливають на здоров`я і тривалість життя сучасної людини. У теперішній час левова частка продуктів споживання стала джерелом
ксенобіотиків (хімічних сполук, не існуючих у Природі), які негативно
впливають на якість життя і здоров`я людини. До ксенобіотиків відносяться штучно створені хімічні речовини — харчові добавки (ХД) та ароматизатори, що входять до складу продуктів споживання. Слід зауважити, що більшість ХД не мають харчової цінності, не є пластичним та енергетичним “матеріалом” для організму. У процесі довготривалого (роки) використання людиною різних за призначенням продуктів споживання, ХД поступово накопичуються, депонуються в організмі та викликають розвиток неспецифічних патологічних станів в органах і системах органів людини. |
Опис: | Загоруйко Г. Є. Здоров'я людини та якість сучасних продуктів споживання / Г. Є. Загоруйко // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2016. - С. 36-39. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13014 |
Розташовується у зібраннях: | Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2016)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|