DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2015) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12834
|
Назва: | Хітозан і здоров'я людини |
Автори: | Самусенко, Ю.В. |
Ключові слова: | хітин хітозан здоров'я людини здоров'я використання хітозану |
Дата публікації: | 2015 |
Короткий огляд (реферат): | В останні роки у всьому світі спостерігається зростання інтересу фахівців до препаратів на основі хітину ракоподібних, та також його похідних
(у першу чергу — хітозану). Широко вивчаються можливості використання
цих сполук у різних галузях медицини, ветеринарії, харчової промисловості, парфумерії тощо. Найбільш важливими є дослідження, які стосуються
використання хітозана та його похідних у медицині. Це обумовлено біологічними властивостями цих природних біополімерів, які дозволяють віднести їх до групи парафармацевтиків — природних речовин, що мають виражену фармакологічну активність.
Хітину в природі не менше, ніж целюлози (по ~11 млд. тон кожного
полісахариду), але відомостей про нього значно менше, а застосування
дуже обмежене. Важливим біологічним фактом є те, що хітин входить до
складу клітинної оболонки грибів. Це призвело до того, що гриби перестали розглядати як нижчі рослини і виділили в окреме царство. |
Опис: | Самусенко Ю. В. Хітозан і здоров'я людини / Ю. В. Самусенко // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. М.В. Гриньової. - Полтава: Астрая, 2015. - С. 119-121. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12834 |
Розташовується у зібраннях: | Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти (2015)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|