DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Історична пам'ять >
2018(39) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12414

Назва: Античне поселення Маслини у сучасному вимірі. Рец: Котенко В. В. Поселення хори Мас- лини у північно-західній Тавриці. Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна. 2017. 228 с.
Автори: Ручинська, О.
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): Історія археологічних досліджень Північного Причорномор'я у 2017 р. поповнилась монографією кандидата історичних наук Вікторії Володимирівни Котенко, що присвячена всебічному вивченню античного поселення Маслини, розташованого на північному кордоні Херсонеського полісу. Зазначимо, що тема в цілому, належить до малодосліджених у вітчизняній історіографії, що підвищує її науково-пізнавальну та практичну цінність. Поселення Маслини за п’ятнадцять археологічних польових сезонів (з 1972 по 1985 рр.) було повністю розкопано, але систематизація та обробка археологічного матеріалу, на жаль, не були завершені. На сучасному етапі була виявлена нагальна необхідність детального вивчення всієї колекції знахідок, яка залишилася неопублікованою, аналізу існуючого та залучення до наукового обігу, з використанням сучасних методів дослідження, масового археологічного матеріалу з розкопок поселення. В монографії В. Котенко була здійснена спроба узагальнити відомості про дане античне поселення в системі Херсонеської хори, виявити його місце та роль в системі античних пам’яток регіону.
рецензія
Опис: Ручинська О. Античне поселення Маслини у сучасному вимірі. Рец: Котенко В. В. Поселення хори Маслини у північно-західній Тавриці. Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна. 2017. 228 с. / О. Ручинська // Історична пам'ять : наук. журн. / Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. – Полтава, 2018. – Вип. 39. - С. 99-101.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/12414
Розташовується у зібраннях:2018(39)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Ruhinskiy.pdf91,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок