DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2011) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11601

Назва: Сортовивчення виду Solanum tuberosum L. в умовах Полтавського району
Автори: Губська, М.С.
Оніпко, В.В.
Ключові слова: сортовивення
картошка
сорти картошки
фенотипові ознаки картоплі
дослідження картоплі
Дата публікації: 2011
Короткий огляд (реферат): Серед господарських культур картопля займає одне з перших місці за різноманітністю використання. Вона є одночасно продовольчою, кормовою і технічною культурою. Бульби картопля мають високі смакові і поживні якості сприятливий для здоров’я людино хімічний склад. Вони містять від 14 до 25% крохмалю, 1,5-3% білка, 0,8-1,0% мінеральних речовин, багато вітамінів С, групи В, РР, каротиноїдів. Використовують картоплю для приготування більше двохсот страв, крохмаль використовують у кондитерському, ковбасному, текстильному та іншому виробництві. Картопля має велике значення як кормова культура. У багатьох країнах вона є важливим кормом для годівлі свиней і птиці. За виходом кормових одиниць картопля поступається лише перед кормовими буряками і кукурудзою. Для ВРХ на корм використовуються відходи від технічної переробки бульб – барда, вичавки тощо.
Опис: Губська М. С. Сортовивчення виду Solanum tuberosum L. в умовах Полтавського району / М. С. Губська, В. В. Оніпко // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. — Полтава: Астрая, 2011. – С. 110-112.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11601
Розташовується у зібраннях:Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (2011)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
53.pdf126,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок