DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Історична пам'ять >
2018(38) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11541

Назва: «Журнали Полтавського сільськогосподарського товариства» як джерело вивчення модернізаційних процесів в аграрному секторі економіки Полтавщини на рубежі XIX – XX ст.
Автори: Якименко, М.
Ключові слова: Полтавщина
сільськогосподарське товариство
рослинництво
тваринництво
модернізація
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу «Журналів Полтавського сільськогосподарського товариства» з точки зору характеристики їх як джерела вивчення шляхів і методів, за допомогою яких ця громадська організація робила свій внесок у модернізацію рослинництва і тваринництва, результатом чого стало помітне зростання урожайності основних зернових культур, покращення якості великої рогатої худоби, коней, овець, свиней та інших тварин, включаючи домашню птицю. Основними методами пропаганди найновіших досягнень тогочасної науки і техніки було використовування різноманітних освітніх заходів у школах та на дослідних полях, а також у процесі організації сільськогосподарських виставок. Не останню роль у позитивних результатах модернізації виробничих процесів на основі застосування новітніх знарядь праці у землеробстві та поліпшенні якості сільськогосподарських тварин відіграла активна участь у діяльності товариства видатних вітчизняних вчених,відомих свого часу теоретиків і практиків аграрного сектору економіки країни.
Опис: Якименко М. «Журнали Полтавського сільськогосподарського товариства» як джерело вивчення модернізаційних процесів в аграрному секторі економіки Полтавщини на рубежі XIX – XX ст. / М. Якименко // Історична пам'ять : наук. журн. / Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. – Полтава, 2018. – Вип. 38. - С. 70-77.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/11541
Розташовується у зібраннях:2018(38)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Iakymenko.pdf103,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок